Познавате ли поне една нарцистична личност? Това, което вероятно сте забелязали

...
Познавате ли поне една нарцистична личност? Това, което вероятно сте забелязали
Коментари Харесай

Тези 4 типа хора са емоционални вампири, избягвайте ги!

Познавате ли най-малко една нарцистична персона? Това, което евентуално сте забелязали в нея е, че „ носи маска “ и рядко би разкрила същинската си същина. Нарцисите спадат към групата на токсичните персони. Тези, за които споделяме, че ограбват нашата позитивна сила. Но с изключение на тях има още 4 вида персони, които е добре да не позволяваме в живота си. Вижте кои са, написа az-jenata.bg.

Хора, които заобикалят отговорността

Всеки познава хора, които не желаят да поемат отговорност за своите дейности. Те са склонни да упрекват другите за личните си неточности. Именно по този метод въздействат отрицателно върху живота ни. Не са склонни да се трансформират, а и е доста елементарно да станете жертва на техните проблеми, до момента в който се пробвате да разрешите своите.

Саморазрушителните човеци

Сещате ли се за съседа, колежката, роднината, познатата, която постоянно се оплаква от живота, постоянно намира метод да изиска вашето страдание? Този тип персони, които ограбват нашата позитивна сила, при рецензия, било то и градивна, предоставяне на съвет, съвсем постоянно заемат отбранителна позиция.

Те не се интересуват от това по какъв начин да разрешат личните си несгоди, чакат различен да го направи. Не на последно място не ги вълнуват и вашите проблеми. Саморазрушителните хора нямат интерес да се развиват като персони, да се трансформират. Струва ли си такова другарство или другарство?

Постоянно критикуващите

Никой не е съвършен. Но в обкръжението ни постоянно има сътрудник, прочут, другар, родственик, който постоянно се стреми да означи нашите неточности, дефекти. Има разлика сред градивната рецензия и тази, която цели да нарани. Въпреки да се опитваме да неглижираме сходен вид персони, рано или късно тяхната отрицателна сила може да повлияе на самочувствието ни.

Ревнивците/завистниците

Ревнивци нормално срещаме в любовта, до момента в който завистниците могат да бъдат от нашия другарски кръг, роднините, работната среда. Двата вида персони ограбват позитивната ни сила, пробвайки се да сведат до най-малко достиженията ни, мощните ни страни. Нашето благополучие им пречи да развиват себе си.

Ето за какво е значимо да заобикаляме хора, които не могат да одобряват триумфите ни, да се зарадват на тях, а вместо това ни упрекват за неуспехите си. Любовта също не се нуждае от токсични сътрудници, които тровят живота ни с ревнивост.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР